(( خوش آمـــدیـــد )) .. (( شه راغلاست )) .. (( Welcome ))

این وبلاگ افتخار می کند که خوانندۀ مثل شما دارد. منتظر نظریات ، انتقادات وپیشنهادات سالم شما هستیم.

۱۳۹۰ مرداد ۱۹, چهارشنبه

نمایندگی دفتر انجمن فرهنگی وهنری طلوع دایکندی در ولسوالی میرامور افتتاح شد!

در تاریخ  7 / 5/1390 باحضورباشکوه مقامات دولتی نمایند دفتر یونما ، حقوق بشر،رئیس موئسسه تحصیلات عالی ناصر خسرو، شوراهای محلی ، ريش سفيدان و متنفذ ين  و مردم در ولسوالی میرامو بازار جوز نمایندگی دفتر انجمن فرهنگی و هنری طلوع افتتاح شد.
دراین محفل ابتدا آقای عزیزالله محمدی یکی از اعضای انجمن ضمن خوش آمدگویی از اشترک کنندگان در محفل، اهداف انجمن و فعالیتهای قبلی  انجمن را اعلام داشت و بعد از آن خانم مطفوره  یکی از اعضای انجمن به نمایندگی از انجمن بیانیه ، پلانها و برنامه های انجمن را اعلام کرد.
و همچنین آقای علی زاده رئیس دانشگاه ناصرخسرو ،محمد ظاهر ابراهمی به نمایندگی از ولسوالی و قوماندانی، آقای پوهنیار سرمعلم لیسه چرخ و آقای اخلاقی عالم منطقه به نوبه خود به ایراد سخن پرداخت و جوانان تشویق در ایجاد انجمن و نهاد های فرهنگی نمودند
که تنها راه مبارزه با جهل ، فساد، در داخل دولت و  جامعه است جوانان میتواند رشد و به تکامل فکری برسند و خدمت به جامعه و وطن خود بکند و در خاتمه قطع نوار توسط تمام نمایندگان نهاد هاصورت گرفت و مورد تشویق مردم واقع شد.   
                                          کزارش  از سید اسحق "حسینی" 

خوابی که تعبیر نشد!

زمانکه برجهای دوقولوی تجارت جهانی هدف طیارات سرنشین القاعده پارت قرار گرفت دو روز بعد مرد مان کشورهای همسایه و به خصوص مردم افغانستان پیش از اینکه حضور نیروهای خارجی و امریکا را در افغانستان تجربه کند ، در خیال پلو امنیت ، ترقی و پیشرفت وو.... سربه بالشت تخیل گذاشته و حتی شبها هم به نظر شان روز میرسیدند به همین تخیلات سحر میکردند.
 و به راستی هم با زدن نیروهای شکست ناپذیر طالب و القاعده و برون راندن آنها از ولایات و مخصوصاً پایتخت کشور این ذن و گمان به یقین تبدیل شد که شبی تاریک را سحر رسید .
از روز ورود (نیروهای متحد علیه تروریزم ) بسیار نمیگذرد که آهنگ خروج نواخته شده است حرفهایی از قبیل اینکه امنیت و مسئولیت امنیت به دست خود پولیس و اردوی ملی افغانستان سپرده شود و چند ولایت هم مسئولیت تأمین امنیت به پولیس و اردوی ملی سپرده شده .
به همان میزان که با ورود نیروهای خارجی قصرهای خیالی بلند ساخته شده بود و خواب هایی دیده بودند.
با اعلان خروج نیروهای خارجی آن قصرها و خیالات فرو می ریزند و عربده دشمنان مردم افغانستان بلند تر شده است مردم افغانستان نا امید تا جای که از آغاز سپردن مسئولیت امنیت به دوش افغانها تعداد زیاد از صاحب منصبان و کارمندان دولت ارتباط شان را با طالبان که خیال میکنند حاکمان فردای بعداز خروج نیروهای خارجی است برقرار نموده است.
 و زمینهای که قیمتش بالا رفته بود و خریده نمیشد اکنون به زیر قیمت تنزول کرده آنچه را که از هرات و مزار اطلاع داریم خرید و فروخت زمین بسیار به ندرت اتفاق می افتد .
 تماماً دلیل بر این است که مردم به تأمین امنیت توسط دولت بدون حضور خارجی ها اعتماد و باور ندارد و اعتقاد دارند که با خروج نیروهای خارجی باید آمادگی برای ورود کامل سپاه جعل (طالبان کرام) و جلسات ترحیم مکتب رفتن ، درس خواندن،برابری،توازن،آزادی بیان،آزادی اندیشه ،نشریه،رادیو و در یک کلام مارش به عقب ترتیب بدهیم.       عزیزالله موحدی

صلح یا سرگرگ!

چندیست که گرد همایی ها ،سیمنار ها وگفت گوهایی ازتشکل شورای عالی صلح مذاکره ودیالوک با طالبان وآمدن صلح وامنیت به کشوردرمرکز کشورجریان دارد این اشعار شیرین وخوش آیند در اذهان جستجوگر وتحلیلگر هم نگران کننده است وهم امید وارکننده دراینکه صلح بذات خود عزت است لاشک ولاریب اما سوال اینجاست که صلح باکی وچگونه وباچه قیمتی ؟
آیا این صلح واین جنگ هشت ساله مصارف ملیاردی وکشته شدن هزاران انسان باز هم بازی باسرنوشت وسرگرگ برای جامعه ومردم کشورما نخواهد بود ؟
باتوجه کاوشگرانه و دقیق در پدایش این سپاهیان جهل که دقیقا میدانیم. طالبان که امروز دنیارا به مصاف جنگ باخود کشانیده مولود پدری بنام آمریکا و مادر به نام پاکستان است و این دو والدین هرگز تصور روزی را نمیکرد که این فرزند یک ماهه بدنیا آمده ناخلف شود و شمشیر  خشم شان رابصورت پدر ومادر بکشند وآتش را برافروزندکه دودش چشمان آنهارا (پدرومادر)هم کورکند پرورش وحمایت ازاین فرزند نامشروع حساب شده ودقیق بود شوروی دیروز که عنوان دو قدرت جهان بود امریکا و پاکستان وبعضی از مجاهدین و مسلح شدن نیروهای دیروز افغانستان با مشک استنگیر ، شوروی سابق مجبور بخروج ازافغانستان ودرنتیجه قدرت تزاری متلاشي وجهان بسوی یک قطبی رفت. روسیه هم با حساب دقیق وقت خروج ازافعانستان دولت رابه وجود وحمایه کرد که به طرف تک قدرتی جهان نرود وامریکا و پاکستان مجبورا دوباره ازطالبان یکه تاز نظامی استفاده کرده با کشته شدن مسعود وبه آتش کشیدند تاگزار ها وکشت زارها وخانه ها ی شمالی وراه اندازی قتل های دسته جمعی مردم بی دفاع درنقطه نقطه کشور قدرت درافغانستان را به دست گرفتند وبا قدرت مطلق اعلان حکومت اسلامی ، انسان هارابه کشتارگاها درهرولایت وولسوالی کشانیدن وطرح حمله بخانه پدر(امریکا ) را ریختند .
امریکا پس از11سپتامبر شاید با روحیه انتقام گیری ویا شاید یازده سپتامبربهانه ای برای نزديك شدن به اهداف دراز مدت چون نزديك شدن به کشورهای پاکستان وایران باشد وهمان پا لیسی یگ قطبی شدن را تعقیب نمایند بهرصورت بعد ازنزدیگ به ده سال جنگ علیه تروریزم درافغانستان قدرت های جنگی بخصوص امریکا به این نتیجه رسیدند که اگر واقعا طالبان این اهرم فشاربرای همگان رانابود کنیم دیگربرای ماندن درافغانستان بهانه  نخواهیم  داشت و از طرف دیگر امریکا نیامده است که به این زودی ازاین کشور برود دنبال هدف های طویل المدت شان است واهداف دراز مدت به این زودی تحقق پیدا نمیکند وازطرف دیگر باید باایمان کامل بگویم که هرانچه راکه ملت هادرصلح وامنیت به دست می آورند هر کیز درجنگ ونزاع به دست نمیاورند وسعادت ملت ها در سايۀ صلح و وحدت است اما صلح با طالبان بدون شک خود کشی مطلق است وجابجا شدن طالبان دردولت این بار قتل عام وکشتار مردم در سایۀ قانون با شمشیر قانون توسط سفید پوشان سیه دل صورت خواهد گرفت.  از درون پاشیدن دولت یک طرفه ربانی توسط حکمتیار تجربه کافی برای دیگران است  اگر کسانی با این آدم کشان که هر روز وحشت خلق میکند و به هیچ معیار و ارزشهای انسانی سازگاری ندارند  وکمر شان
را برای قتل عام مردم بی گناه ،تخریب مکاتب ، سرک ها و کشتن شاگردان معصوم بسته اند صلح کنند درواقع مرتکب خیانت بزرگ  ملی شده  و قتل هایی که صورت گرفته وصورت میگیرد مهر تائید میزند مامیدانیم که نه جنگ بخواست مردم افغانستان بوده ونه صلح که امروز از آن شعارداده میشود  و صلح زمان تحقق پیدامیکند که درقدم اول نظرات مردم افغانستان خواسته شود یقین وباور این قلم براین است که اگرموضوع صلح با طالبان درریفراندوم گذاشته شود اکثریت قاطع مردم باکسانکه انتحارمیکند وادم میکشد رای منفی خواهد داد واما دراینکه جنگ راه حل بحران ومشکلات کشورنیست هیچ منازعه ای وجود ندارد اما صلح زمانی معنی و مفهوم دارد که دوطرف قضیه اعتقاد به صلح وامنیت داشته باشد طالبان که دولت مردان وخارجی هارا محارب الله و مفسدین فی الارض دانسته و  مصالحه  باآنان را حرام  میدانندوقانون اساسی راقبول ندارد وخواها ن خروج نیروهای خارجی ازافغانستان بدون قید و شرط است .
با این شرائیط یک طرف موضوع صلح منتفی میگردد وصلح یگ جانبه مفهوم ندارند و از طرف دیگراعلان صلح یکطرفه ازجانب شورای عالی صلح ازقدرت اعلان کننده گان صلح خارج است واین معنی ندارد مگراینکه اهداف درپشت پرده شعارصلح وجود داشته باشد که ملت عامه مردم نمیدانند.  فرستادن هیئت ازطرف شورای عالی صلح برای رهایی زندانیان یا بهتربگویم آدم هایی که سراسرقتل عام آفرید ه است درگوانتاناموخود جای سوال نگران کننده و عمیقیست که آیا این عمل بمعنی صلح است یا رهایی گرگ های درنده که هزران شکم مظلوم راباتیغ تیزشریعت شان پاره کرده است؟ .
آیا این پیام هشدارواخطاریه گونه برای کسانیکه ازنظرطالبان محدورالدم است وازنظرنیروهای متحدعلیه تروریزم ایادی کشورهای غیرمتحدعلیه تروریزم است نمیباشد؟  بهرحال اگرصلح باطالبان صورت بیگیرد یقینا کشوردچار بحران شدید وجدی دیگری خواهد شد که طالبان درآن تمام عقاید شان رادرچوکات دولت وقانون پیاده خواهندنمود واین فاجعه ای است که عمق پیشبینی فاجعۀ بسیاردشواراست وجامعه ای ما، با وارد شدن طالبان درحکومت دیگرانتظارانعطاف پذیری دیگرپذیری،عقلانیت،قانونیت،کثرت گرایی، استقلال فردی، حق محوری ،حق اندیشی، توزیع قدرت سیاسی براساس نفوس، شکل گیری نهاد های مدنی، فعال بودن مردم ،تامین عدالت اجتماعی،حاکمیت قانون،رعایت حقوق بشر،وتضمین حقوق اقلیت هاراکه ازخصوصیت یک نظام دموکراسی است نداشته باشد .       عزیزالله "موحدی"

نزاع بر سر سهمیه بندی حجاج دایکندی خاتمه یافت!

جنجال میان حجاج کیتی و کجران و شش ولسوالی دیگر پایان یافت. نزاع زمانی آغاز شد که مردم ولسوالی کجران و کیتی خواهان  سهمیه بندی به اساس ولایت شدند و مردم سایر ولسوالی ها خواهان  سهمیه بندی حجاج به اساس ولسوالی گردیده بود، که سر انجام جلسه اداری تاریخ 15/5/1390 به خاطر حل این موضوع دایر گردید ، و با اکثریت آرا فیصله به عمل آمد تا سهمیه بندی حجاج دایکندی به اساس ولسوالی صورت گیرد ، قبل از این مردم شش ولسوالی دایکندی اعتراض شان را در مورد مداخله بعضی وکلای شورای ولایتی مبنی به سهمیه بندی به اساس ولایت ابراز نموده بودند.

افتتاح دومین فلم دوبله شده به لهجه هزارگی دایکندی نیلی!

در تاریخ 31/4/1390 گردهمایی بمنظور افتتاح دومین فلم دوبلاژ شده به لهجه شیرین هزارگی (دایکندی نیلی)توسط کمیته هنری انجمن فرهنگی و هنری طلوع دایکندی درسالن کانفرانس انجمن برگزار گردید.
 در ابتدا آقای محمد علی تیموری سخنگوی انجمن ضمن خوش آمد گويی به  اشتراک کننده گان در محفل ، اهداف انجمن ، فعالیتهای گذشته  و هدف از دوبله نمودن این فلم به لهجه هزارگی و معرفی به کشور،جلوگیری از ورود لهجه های بیگانه ، رشد نمودند جوانان در عرصه هنرفلم ودوبلاژ در دایکندی اعلام داشت .وی گفت در تاریخ5/ 12/1389 در مرکز ولایت دایکندی(نیلی) دوبله فلم رزمی چینی را به لهجه هزارگی  روی
کار گرفتیم که بعدا از پنج ماه تلاش جوانان هنرمند  کمیته هنری توانست این فلم را موفقانه دوبله نماید.
 وی در خاتمه گفت ما از تمام روئسای دوایر دولتی و نهادهای جامعه مدنی در این محفل دعوت به عمل آوردیم اما با تاسف فقط رئیس محترم کمیسیون حقوق بشرآقای فایق ، شاروال  عزراجعفری ، آقای رحیمی زاده عضو شوای ولایتی و امام جمعه محترم تشریف آوردند و باتوجه براینکه وعده همکاری با انجمن ها شده بود ، که عکس قضیه تحقق پیدا نمود.
 و همچنین مسئول کمیته فرهنگی و هنری انجمن آقای عزیزالله موحدی در سخنان خود گفت ما به هیچ وجه از کسی متأسیف نیستیم ما انجمن را درسال 1387بدون حمایه مقامات دولتی تأسیس و به فعالیت آغاز نمودیم و بدون حمایه آنها فعالیت کرده ایم و بعد از این هم ادامه خواهیم داد.
وی گفت تأسف و تأثر در این جا است که فرهنگ حمایه از نهادهای فرهنگی در اذهان مقامات ما نهادینه نشده است.
 آقای رحیمی زاده و امام جمعه هرکدام به نوبه خویش صحبت نمودند و به  اهمیت نهادهای فرهنگی و هنری و فعالیتهای هنری در جامعه تأکید کردند واضافه نمودندکه باید توجه جدی در رابطه با جوانان فرهنگی صورت گیرد.
 در خاتمه ده دقیقه از این فلم به نمایش گذاشته شد و تقدیرنامه هایی به هنرمندان که دراین فلم نقش داشتند توزیع شد.

مسابقات حذفی فوتبال و والیبال در ولایت دایکندی برگزارشد!

مسابقات حذفی فوتبال والیبال ازطرف مدیریت جوانان برگذارشد
در مسابقات فوتبال که به مدت دوهفته ادامه داشت 8 تیم  اشتراک نمود بود که در نتیجه  تیم پارسا ازمدیریت عمومی جوانان مقام اول وتیم انجمن فرهنگی وهنری طلوع  دایکندی مقام دوم رابدست آورد.
همچنان  مسابقات والیبال که به مدت دوهفته به طول انجامید7تیم
اشتراک نموده بود که درنتیجه تیم آزادی شهرستان مقام اول  و تیم امنیت ملی مقام دوم رابه دست آوردند درپایان این مسابقات که مدت دو هفته جریان داشت برای تیم های فوتبال و والیبال که مقام های اول ودوم را  بدست آورده بودند جوایز ازطرف مدیریت جوانان با همکاری مالی یونسیف اهدا گردید.

حوادث تلخ ترافیکی هر روز در دایکندی قربانی میگیرد !

به اثر واژگون شدن موتر فلانکوج در کوتل لوران خوشک ولسوالی اشترلی به تاریخ 13/5/1390 تعداد 10 نفر کشته و 5 نفر به شدت زخمی شدند .
به گفته یک مقام مسئول موتروان موتر واژگون شده فرار نموده و متواری میباشد، این درحالی است که چندی قبل در قریه اسکان  قوم احمد بیگ  ولسوالی مرکز به اثر بی احتیاطی و عدم مسلکی بودن موتروان سه نفر کشته و تعدادی هم زخمی  و راهی  شفاخانه شده بودند و همچنان در مربوطات نیلی نیز در اثر سقوط یک موتر فلانکوج  تعدادی کشته و زخمی شده بودند و همچنین در بسیاری از سرکهای دایکندی حوادث ترافیکی هرازگاهی منجر به کشته شدن مردم  میشوند و تعدادی را برای همیشه معلول و معیوب میسازد. سوال اینجاست که چه چیز سبب حوادث ترافیکی در سرکهای دایکندی میشود و مقصر کیست؟ داشتن اراضی خشن و کوتلهای صعب العبور و خرابی سرکها را میتوان یکی از عوامل حوادث ترافیکی دانست . اما علت اصلی حوادث ترافیکی برمیگردد به غیر مسلکی بودن موتروانان، بی احتیاطی ،دقت نکردن در هنگام رانندگی و یا بعضی مسائل دیگر. بعضی از مردم یک مقدار پول بدست آورد آنرا مصرف خرید یک عراده موتر فلانکوج نموده
بدون اینکه بامسلک موتروانی آشنا باشند سر فرمان ارابه ای مرگ نشسته و خانواده را به سوگ عزیزانشان مینشانند و با جان و زندگی مردم بازی میکنند و کسی از آنان نمیپرسد که چرا بدون مجوز رانندگی، سر فرمان نشسته رانندگی مینماید؟ آیا خوب نخواهد بود که  مقامات مسئول در این زمینه موضوع را جدی گرفته و با عاملین و کسانیکه با جان و زندگی مردم بازی میکنند برخورد قانونی و جدی را انجام دهند  و طرحها و راهکارهایی را برای جلوگیری از این نوع حوادث تلخ  روی دست گیرند و عملی سازند که شاید دیگر کمتر شاهد به سوگ نشستن ناگهانی خانواده ای در ولایت خود باشیم.
                                      حبیب الله "زعیمی"

اولین بندبرق در دایکندی!

بند برق لذیر با هزينه 40 میلیون دالر آمریکایی ساخته میشود!
این مطلب راوالی ولایت دایکندی درجلسه اداری مورخ 9/5/1390بیان داشت .
وی گفت ایالات متحده امریکا حاضر شده است این مبلغ رابرای اعماراین بند برق به مصرف برساند وی گفت وزارت انرژی وآب هم این پروژه رامورد تائید قرارداده است و پروژه در سال جاری شروع به کار خواهد شد.

سفر جنرال تری قوماندان عمومی آیساف!

 امتیازات که درسائیر ولایات داده میشود قابل مقائیسه بادایکندی نیست


این مطلب را والی ولایت دایکندی دردیدار باژنرال تری قوماندان عمومی نیروهای آیساف بتاریخ 4/5/1390/ بیان داشت. ژنرال تری وتعداد از مسئولین امنیتی زون قندهار درطی یک سفر بتاریخ 4/5/1390 / به دایکندی آمد و با والی ولایت دایکندی و روئسای دوائردولتی دیدار وگفتگو کرد.همچنین هیئت مذکور ازلیسه گنده نیک دیدن نموده وتحائیف رابه شاگردان اهداکرد. دردیدارژنرال تیری باوالی دایکندی ازبیعدالتی ها درکشورسخن به میان آوردوخواستارتوجه بیشتر جامعه جهانی ودولت به ولایت دایکندی شد.
ژنرال تیری دراین دیدار گفت من درجامعه جهانی تلاش می نمایم تا توجه آنان رابسوی دایکندی جلب نمایم.




سفر والی دایکندی وکابینه ولایت به ولسوالی ها!

سفر والی ولایت دایکندی وکابینه ولایت به ولسوالی های خدیر وسنگ تخت وبندر
والی ولایت دایکندی در رائس یک هیئت عالی رتبه دولتی بتاریخ 1/5/1390/به ولسوالی های خدیر وسنگ تخت وبندر سفر کرد . دراین سفر وی را قوماندان امنیه، رئیس امنیت ملی قوماندان ،هماهنگی، رئیس صحت عامه ،رئیس انکشاف دهات، رئیس عدلیه ،معاون ریاست معارف، رئیسه امور زنان، شاروال ولایت دایکندی، رئیس زراعت ونمایندگان از ادارات مختلف دوایر دولتی دایکندی همراهی میکردند.
 دراولین روز سفر والی ولایت درمرکز ولسوالی خدیر با اقشار مختلف مردم این ولسوالی دیدار نموده درمحفلی که به استقبال ازوالی ولایت وهیئت همراه درجلوی تعمیر ولسوالی خدیر برگزار شد ابتدا امام جماعت مسجد جامع خدیر آقای فاضل به نمایندگی از  مردم ولسوالی خدیر  مشکلات مردم این ولسوالی را بیان نموده خواهان حل مشکلات ولسوالی مذکور درساحه امنیت ,معارف ، سرک ، صحت تحقق و عملی شدن خواستهای قانونی مردم این والسوالی وبهتر شدن اداره ولسوالی وانکشاف گردید.
سپس والی ولایت  دایکندی با اظهارخرسندی از ملاقات با مردم این  ولسوالی پلان ها وبرنامه های دولت رابرای مردم تشریح
نموده خواهان وحدت ، همکاری وصبر و واقعیت نگری مردم گردید .
 وی با اشارات به کارهای انجام شده دردایکندی گفت ماتلاش مینمایم تا روز به روز شاهد پیشرفت وکارها ی زیاد عمرانی وسازندگی دردایکندی باشیم.
 پس والی وهیئت همراه این ولسوالی رابه مقصد ولسوالی سنگ تخت وبندر ترک نمود.
 وبه تاریخ 2/5/1390درمقر ولسوالی سنگ تخت (سیلبیتو) با استقبال گسترده مردم علما ومتنفذین این ولسوالی قرار گرفت .
 بعد درنهایت به مردم سنگ تخت وعده احداث وساخت یک سرک را ازبندر الی خدیر به مردم داده وگفت به هر طریق شده تلاش مینمایم تااین خواست شما براورده گردد.